Home » News » ApuSylvi toimintaterapeutin työvälineenä

ApuSylvi toimintaterapeutin työvälineenä

Toimintaterapeutin työvälineet

Ainakin omassa työssäni toimintaterapeuttina omistin valtavan määrän erilaisia välineitä mitä käytin työssäni eri ikäisten asiakkaideni kanssa. Hyviä ja etenkin monikäyttöisiä työvälineitä oli vaikea löytää. Varsinkin alkuaikoina 90-luvulla sain käyttää mielikuvitusta erilaisten lasten lelujen ja arjen esineiden käytöstä, ammattitarkoitukseen tarkoitettujen puuttuessa.

Yhdestä on moneksi

Työvälineet ovat toimintaterapeutille yhtä tärkeitä kuin saha metsurille. Mitä jos voisit ottaa mukaasi yhden työvälineen, joka korvaisi useamman? Tai mitä jos käyttämäsi työväline olisi myös asiakkaasi käytössä myös hänen vapaa-ajallaan? Tämä oikoisi monia mutkia, ApuSylvi vastaa tähän tarpeeseen.

ApuSylvi kuntoutuksessa

 

Symmetrinen työskentelyasento

Etenkin halvaantuneille terapia-asiakkaille on erittäin tärkeää, että myös halvaantunut käsi on mukana toiminnassa. ApuSylvin avulla halvaantunut käsi hakeutuu automaattisesti ApuSylvin alapuolelle tai päälle tukemaan työskentelyä, mikä vahvistaa symmetristä työskentelyasentoa. ApuSylvillä työskentelyasento on symmetrinen koko kehossa, ja tuotetta voi käyttää joko pöydällä tai sylissä pitäen.

Hahmottaminen ja silmä-käsiyhteistyö

ApuSylvi on hyvin monipuolinen väline muotonsa vuoksi. Kaarevalla puolella työt ovat hyvin esillä joka kohdasta ja vastaavasti kuperalla puolella pystyy työskentemään myös työn alapuolella. Työskentely ApuSylvillä vaikuttaa positiivisesti hahmottamisen ongelmiin ja mm. neglect-oireyhtymään, tilan, suhteiden ja suuntien hahmottamiseen, sekä harjaannuttaa käsi-käsi ja silmä-käsiyhteistyötä.

Isopäisten ApuSylvi nuppineulojen käyttö helpottaa pinsettiotteen harjoittelua. Miellyttävän otetuntuman ja isomman tarttumapinta-alan vuoksi ApuSylvi neuloja on helpompi käyttää.

Motivointi ja onnistumisen kokemukset

ApuSylvi motivoi käsitöihin, helpottamalla työskentelyä ja vähentämällä lihas- ja nivelkuormitusta. Sen avulla työskentely auttaa mallintamaan ja hahmottamaan muotoja, värien suunnitteluun, kuviointiin, laskemiseen ym. Käsitöissä molemmat kädet voivat toimia vapaasti, käsityötä ei tarvitse pidellä ja näin ollen työskentely helpottuu ja mahdollistaa edistymisen ja onnistumisen kokemukset. ApuSylvi mahdollistaa käsityön teon myös yksikätisesti ja voit käyttää sitä eri-ikäisten asiakkaittesi kanssa.

– ApuSylvi mahdollistaa kaikille käsityön vammasta huolimatta. Sen arvo on mittaamaton henkisen hyvinvoinnin kannalta!

ApuSylvi arvioinnissa

 

Täydellinen pitkäjänteiseen kuntoutukseen

Asiakas on kenties harrastanut käsitöitä tai saa nyt takaisin harrastuksen,
jota voi tehdä jatkossa itsenäisesti myös kotona.
ApuSylvin avulla harjaannutat ja arvioit asiakkaasi taitoja
pitkäjänteisesti. Tekemisen kautta asiakas myös kertoo helposti kokemuksistaan lapsena
pakollisista käsitöistä koulussa tai ehkä harrastuksesta, joka on jäänyt
taka-alalle. Miten miellyttävä keskustelun aloitus!

Aistikokemuksia ja arviointia

Työskennellessä saa miellyttäviä aistikokemuksia kankaista,
nuppineuloista, itse kehyksestä. Näet silmä- käsi- ja
käsi-käsiyhteistyön ja hahmottamisen asiat, karkea- ja hienomotoriset
taidot, toiminnan ohjauksen  ja keskittymisen taidon. ApuSylvin avulla
voit harjaannuttaa niitä terapiassa.

Ennaltaehkäisevä Terveydellinen Vaikutus

ApuSylvi mahdollistaa itsenäisen työskentelyn jopa yksikätiselle ja tukee vammautuneen henkilön toimintakykyä. Onnistumisten kautta hän saa myös psykososiaalisia vahvuuksia. Toiminnassa onnistuminen edistää vammautuneen henkilön itsetuntoa, minäkuvaa, jolla on merkitystä siihen, että henkilö kokee itsensä eheäksi ja toimintakykyiseksi vammastaan tai rajoitteestaan huolimatta ApuSylvin avulla.

Olen Pirkko Suvanto, toimintaterapeutti 25 vuoden kokemuksella. ApuSylvi syntyi viimeisinä vuosinani toimintaterapiatyössä yhdessä terapia-asiakkaan kanssa. Koin tuotteen niin hyödylliseksi etenkin heikkokätisten työskentelyn mahdollistajana, sekä terapiatyön välineenä, että tuotteistin keksinnön ja jaan nyt ApuSylvin ilosanomaa myös muille. Ota yhteyttä ja kysy lisää.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *