Home » News » Käsillä tekemisen merkitys ihmisen hyvinvoinnille

Käsillä tekemisen merkitys ihmisen hyvinvoinnille

Mielenkiintoinen artikkeli käsityötieteen professorilta Sinikka Pölläseltä, käsillä tekemisen merkityksestä ihmisen hyvinvoinnille. ApuSylvi pyrkii paikkaamaan aukon apuvälineissä käsillä tekemisen tueksi, etenkin iän tai vamman tuomista rajoitteista johtuen. Käsillä tekemisen merkitys todella suuri ja koemme olevamme hyvällä asialla tekemisen ja toteuttamisen mahdollistajana.

“Käsityön ulkoisena tuloksena syntyvää konkreettista tuotetta voidaan pitää myös tekijänsä persoonallisuuden toteutumana. Käsityöllä on siten merkitystä ihmisen omakuvan muodostumisessa sekä itsetunnon kehittymisessä ja ylläpitämisessä. Merkitykselliseksi koettu toimita lisää hyvinvointia edistävää toiveikkuutta ja positiivista mielialaa.

Erityisesti flow-kokemukseen johtavalla toiminnalla on näitä ominaisuuksia. Käsityö voi pitkällisen prosessin myötä antaa tilaa ja aikaa erilaisten yksilölle merkityksellisten, jopa vaikeiden, asioiden käsittelyyn. Kun ihminen tuntee voivansa säädellä joitakin asioita maailmassaan, tulee hän tietoiseksi itsestään, voimautuu tai kokee edes jonkin elämänosa-alueen hallittavaksi.”

Lukaise koko juttu alta linkistä.

https://yle.fi/uutiset/3-7531915

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *